Waarom Je Eetpatroon Aanpassen?

Als je gewicht wilt verliezen kun je vele diëten volgen waarmee je in rap tempo aardig wat gewicht kunt verliezen. Denk aan dieetshakes, maaltijdvervangers en andere snelle manieren om af te vallen. Je raakt dan snel gewicht kwijt, maar dit is niet altijd de beste manier. Het kan handiger zijn om niet alleen een dieet te volgen maar eerder een verandering in je eetpatroon teweeg te brengen. Holland and Barret kan je dan wel aan wat extra supplementen voor een complete voeding helpen. Maar waarom zou je dit doen als er snelle manieren zijn? Wat zijn nou precies de voordelen van een verandering in je eetpatroon? En wat heb je er precies op de lange termijn aan? Om deze vragen te beantwoorden hebben we dit blog opgesteld om je van wat informatie te voorzien.

Wat Houdt het In?

Een verandering in je eetpatroon houdt in dat je niet overgaat op een crashdieet maar eerder kiest voor wat aanpassingen in je gewone eetpatroon. Je vervangt dan eigenlijk gewoon ongezonde dingen voor een gezonde variant. Voor de één zulle deze dingen wat meer moeten zijn dan voor de ander omdat het afhangt van hoe gezond je levenspatroon op het moment is. Ben je bijvoorbeeld gewend aan veel fastfood, grote porties pasta en ander eten met veel calorieën? Dan zul je meer aan moeten passen dan wanneer je al aardig wat groente en fruit in je dagelijkse maaltijden hebt. Maar natuurlijk zijn alle aanpassingen die je kunt maken mooi meegenomen.

Wat Moet Je Doen?

er zijn vele dingen die je kunt doen. Mocht je tussen de maaltijden door veel behoefte hebben aan snacks, dan zijn er twee dingen die je kunt doen. Allereerst kun je kijken of je de chocola, koekjes en chips wat kunt verminderen. Dit kan al aardig wat schelen, want de meeste mensen eten over de hele dag meer dan nodig is. Mocht je toch behoefte krijgen tussendoor iets te eten, dan kun je eens kijken of je over kunt gaan op gezondere snacks. Fruit is altijd een goed alternatief. Die kan de honger of trek wat stillen. Maar in principe heb je tussendoor eigenlijk niet zoveel nodig als je voldoende voedingsstoffen uit je drie hoofdmaaltijden kunt halen. Ontbijt je bijvoorbeeld goed? Zonder een goed ontbijt is het mogelijk dat je de hele dag door honger houdt. En ook je lunch en avondeten moeten uitgebalanceerd en gevarieerd zijn. Natuurlijk moeten groenten hier ook voldoende in voorkomen. Je kunt ook zes kleine maaltijden maken waarvan drie wat grotere hoofdmaaltijden zijn en dan drie gezonde tussendoortjes zodat je om de 2 á 3 uur iets eet.

Waarom een Verandering in het Eetpatroon?

Je hebt vast wel eens gehoord van het jojo-effect. Hoeveel moeite je ook doet om af te vallen, als je eenmaal je streefgewicht hebt bereikt ben je misschien geneigd om weer terug te gaan naar je oude eetpatroon. Het gevolg is dat de kilo’s die je met zoveel moeite bent kwijtgeraakt er zo weer aanzitten. Dan moet je opnieuw een zwaar dieet volgen. Met een verandering in je eetpatroon ligt het anders. Het is allereerst minder ingrijpend omdat je niet gelijk alles hoeft te laten staan maar alleen hier en daar wat aanpassingen doet. Je houdt het dus sowieso langer vol. En daarnaast voorkom je de neiging om je honger te stillen door vreetbuien of om, zodra je op je streefgewicht zit, gelijk weer overdadig te gaan eten. Een verandering in je eetpatroon is dus een langdurigere oplossing dan een tijdelijk dieet.

south beach dieet

Principes van het South-Beach dieet


zaden en pitten

Gezonde Vetten

In noten en zaden zitten veel gezonde vetten die ontzettend goed zijn voor je lichaam en geest en je goed kunnen helpen bij het afvallen.

garnalen

Koolhydraatarm

Koolhydraatarme voeding is de basis van afvallen omdat je insuline niveau stabieler blijft en dus gelijkmatige energie toevoer. Garnalen zijn geschikt!

fruit vitaminen

Rijk aan Vitaminen

Naast macronutriënten zoals eiwitten, koolhydraten en vetten heb je ook micronutriënten nodig zoals vitamine A, B, C, D en K.

Nog een paar lekkere recepten in het South-Beach dieet


vis gezond

Vis gerechten

Vis is gezond omdat het vaak rijk is aan gezonde vetten. En ja gezonde vetten zijn ontzettend goed tijdens het afvallen. We hebben het nu over de onverzadigde vetten.

asperges

Gezonde Ingrediënten

Als je zelf kookt, zorg dan dat je koelkast vol zit met gezonde ingrediënten. Als je dan kookt eet je al snel gezond en maak je het eten ook lekkerder.

kipsalade

Salade met Kip

Kip in combinatie met een salade is een goede maaltijd combinatie tijdens het afvallen. Je krijgt zo veel groente en vitaminen binnen en je kan de kip lekker kruiden.

Wil je al deze recepten in je inbox ontvangen?
Vul nu je naam en e-mailadres in:

Naam

E-mail

Anti-Spam controle